Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Ο νόμος-πλαίσιο και το σχέδιο Αθηνά:

Πώς μας επηρεάζει και ποια θα πρέπει να είναι η απάντηση του φοιτητικού κινήματος.
 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Οι Καθηγητές της Δευτεροβάθμιας και Συνδικαλιστές

  •   Ντίνα Ρέππα
  •  Γιάννης Μπαλάσης 
Τετάρτη 13 Μάρτη στις 20:30 στον κοινόχρηστο 
του 3ου στην Α’ ΦΕΠΑ.
   Από την προηγούμενη εβδομάδα πολλές σχολές στην Αθήνα και  στην επαρχία βρίσκονται σε περίοδο αναβρασμού-κλιμάκωσης του αγώνα τους ενάντια τόσο στο
σχέδιο «Αθηνά» όσο και στο νόμο πλαίσιο Διαμαντοπούλου-Αρβανιτόπουλου. Αυτά τα δύο νομοθετήματα κατακερματίζουν και υποβαθμίζουν τα πτυχία μας, τα οποία δε θα μας κατοχυρώνουν κανένα εργασιακό δικαίωμα στην αγορά εργασίας. Με αυτόν τον τρόπο, έρχονται να παίξουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου μοντέλου εργαζομένου, που θα είναι ευέλικτος και χωρίς κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, ενώ θα εργάζεται σε συνθήκες σκλαβοπάζαρου (μισθοί πείνας, μαύρη και ελαστική εργασία).

Επιπλέον, βασικός στόχος τους είναι η οριστική απεμπλοκή του κράτους από την παροχή δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης και η μεταφορά του κόστους στις πλάτες μας μέσω επιβολής διδάκτρων στις σχολές και τσακίσματος της φοιτητικής μέριμνας. Έτσι, τη στιγμή που το κράτος προσφέρει απλόχερα δις. ευρώ στις τράπεζες, οι ανάγκες των νέων που σπουδάζουν και κατάγονται από τις φτωχές εργατικές-λαϊκές οικογένειες γίνονται θυσία στο όνομα της αποπληρωμής του χρέους. Συνεπώς, το δικαίωμα μας σε δημόσιες και δωρεάν σπουδές, που δε μας χαρίστηκε αλλά το κατακτήσαμε μέσα από πολύχρονους και νικηφόρους αγώνες, καταργείται για να αντλήσει το κεφάλαιο κέρδος από των τομέα της παιδείας.

Η επίθεση στο χώρο της εκπαίδευσης  έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο της αντεργατικής πολιτικής που ακολουθείται, εντείνει την αυταρχικοποίηση της παιδείας και επιβάλει όλοι μας να πάρουμε πολιτική θέση μέσα στις διαδικασίες των συλλόγων μας. Οφείλουμε, λοιπόν, να στηρίξουμε μαζικά τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων μας και να μην επιτρέψουμε σε κάποιες πολιτικές δυνάμεις να τις υπονομεύσουν ή να μειώσουν τη σημασία τους. Η Γενική Συνέλευση είναι ο μόνος τρόπος για να αποφασίσουμε συλλογικά και αμεσοδημοκρατικά για κάθε θέμα που μας αφορά. Η απαξίωση γενικά και αόριστα της συνδικαλιστικής δράσης και της αναγκαιότητας της οργανωμένης διεκδίκησης, μόνο αναχώματα μπορούν να βάλουν στον αγώνα και τις διεκδικήσεις των φοιτητών .



ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥΣ 
 ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ!





 





Δεν υπάρχουν σχόλια: