Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Νέα πύλη

ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥΠΟΛΗ
ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Εδώ και μερικές εβδομάδες πραγματοποιούνται οικοδομικά έργα εντός της πανεπιστημιούπολης στο ύψος του γηπέδου μπάσκετ, ακριβώς δηλαδή πάνω από τις εστίες, τις οποίες και τις θέτει μαζί με τη σχολή του ΜΙΘΕ εκτός της υπόλοιπης πανεπιστημιούπολης. Σύμφωνα με τον αντιπρύτανη φοιτητικής μέριμνας κ. Πανταζάκο τα
έργα στοχεύουν στη δημιουργία νέας πύλης που θα ελέγχει αυστηρά ποιος μπαίνει στην πανεπιστημιούπολη και θα απογερεύει την είσοδο όταν δεν γίνεται ακαδημαϊκό έργο. Βασικότερος στόχος του υπουργείου είναι να κάνει όσο το δυνατόν δυσκολότερη την πρόσβαση του κόσμου στην πανεπιστημιούπολη, απομονώντας έτσι την κοινωνία από τους χώρους του ασύλου.

Ήδη η είσοδος στην περιοχή της πανεπιστημιούπολης έχει γίνει αρκετά δύσκολη το τελευταίο εξάμηνο μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου, απ’ όταν και έβαλαν συγκεκριμένο ωράριο κοινού μόνο 4 ώρες την ημέρα για όσους δεν είναι φοιτητές. Επίσης, ήδη έχουν γίνει πολλές προσπάθειες στο παρελθόν να τοποθετηθεί ο χώρος των εστιών εκτός πανεπιστημιακού ασύλου με κάγκελα, έτσι ώστε να μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν πιο εύκολα. Ενώ με την νέα πύλη δεν θα επιτρέπεται ΣΕ  ΚΑΝΕΝΑΝ η πρόσβαση εντός πανεπιστημιούπολης μετά το βράδυ. Η νέα πύλη αναμένεται να είναι έτοιμη σε μερικές μέρες, οπότε οι φοιτητές θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να μην ολοκληρωθεί ποτέ η κατασκευή της.

Το φοιτητικό κίνημα οφείλει να προασπήσει το άσυλο το οποίο τίθεται υπό αμφισβήτιση συνεχώς το τελευταίο διάστημα. Η κατάργηση του ασύλου δεν θα γίνει σε μια μέρα με την εγκατάσταση της αστυνομίας σε αυτό αλλά θα γίνεται σταδιακά και πιο έμεσα μέχρι την τελική του κατάργηση. Οι φοιτητές πρέπει να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα,να προασπίσουν το ασύλο, το οποίο ως τώρα αποτελούσε εφαλτήριο για την οργάνωση και δράση του φοιτητικού και λαικού κινήματος.

Καλούμε όλους τους φοιτητές να μην επιτρέψουν την κατασκευή της νέας πύλης και όλους  τους φοιτητικούς συλλόγους να πάρουν απόφαση για το ζήτημα και να δρομολογηθεί κινητοποίηση στη πρυτανεία, όπου θα απαιτήσουμε την ελεύθερη πρόσβαση όλου του κόσμου στην πανεπιστημιούπολη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: