Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο μήνα χαίρονται

       Σε λίγες ημέρες έρχονται οι εκλογές (21 Μάρτη) και όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το ΜΑΣ προσπαθώντας να καλύψει την ουσιαστική απουσία και αδιαφορία του για το σύλλογο όλη την υπόλοιπη χρονιά, κινητοποιείται λίγες ημέρες πριν τις εκλογές μόνο και μόνο για να κερδίσει ψήφους. Το χειρότερο της υπόθεσης, όμως, είναι ότι η παρέμβαση του ΜΑΣ χτίζει ψεύτικα δίπολα και βασίζεται περισσότερο σε λασπολογίες ενάντια στη Granma απ’ ότι στα πραγματικά προβλήματα της εστίας και της κοινωνίας.
Συκοφαντούν την Granma κατηγορώντας τη ότι εξυπηρετεί τα σχέδια της κυβέρνησης, ότι υπερασπίζεται το σημερινό πανεπιστήμιο, ότι τα μέλη της είναι απεργοσπάστες, καλλιεργούν τη ναρκοκουλτούρα, έχουν τα καλύτερα δωμάτια, διώχνουν απ’ την εστία όποιον δεν τους ψηφίζει, λένε στους οικότροφους να πληρώσουν ενοίκια και
άλλα πολλά χυδαία ψέματα. Αν και όλα τα παραπάνω τα θεωρούμε απλά αστεία, οφείλουμε, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, να απαντήσουμε σε μερικά από αυτά.
Είναι γνωστό από τα κείμενα και τις θέσεις του σχήματος ότι σε καμία περίπτωση δεν υπερασπιζόμαστε το πανεπιστήμιο ως έχει. Εάν οι συνάδελφοι του ΜΑΣ ήθελαν όντως να ασκήσουν κριτική στις θέσεις μας, κάτι που θα ήταν πολύ πιο γόνιμο από τη λάσπη, και «έκαναν τον κόπο» να διαβάσουν έστω και λίγα από τα κείμενά μας θα το καταλάβαιναν αυτό. Αλλά δεν πρόκειται για κριτική της στάσης μας στο μέτωπο της παιδείας… Άλλωστε το ΜΑΣ ήταν αυτό που στον τελευταίο γύρο καταλήψεων ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου, όταν άρχισε να στήνεται το «αντι-κατάληψη μπλοκ», αποφάσισε να αποσυρθεί και να διασπάσει το κίνημα των καταλήψεων (παρέα με ΠΑΣΠ-ΔΑΠ) με πλαίσια που καλούσαν σε άνευρες παραταξιακές κινητοποιήσεις! Την ίδια τακτική ακολουθεί και στις εστίες, όπου μπλοκάρει εσκεμμένα τις διαδικασίες των συνελεύσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παράσταση διαμαρτυρίας της 19ης του Δεκέμβρη στο Υπουργείο Παιδείας. Ενώ ο σύλλογος μας είχε πάρει σχετική απόφαση σε γενική συνέλευση και έφτασε έξω από το Υπουργείο με το δικό του πανό και μπλοκ, μαζί κιόλας με άλλους εστιακούς και φοιτητικούς συλλόγους, το ΜΑΣ παρέμεινε ξεκομμένο από αυτήν την προσπάθεια. Είχε κάνει από νωρίς σαφή την άρνησή του να ταυτιστεί με την πολιτική απόφαση του συλλόγου -που διαφοροποιούνταν από τη δική του ανάλυση- και πράγματι στη συγκέντρωση εκείνη ξεχώρισε τη θέση του, μέχρι που συνάντησε και εκπρόσωπο του Υπουργείου ανεξάρτητα από το μπλοκ του συλλόγου μας.
Όλα αυτά προκύπτουν από τον αυτιστικό δογματισμό, τη διασπαστικότητα και την οπορτουνιστική τακτική του ΜΑΣ. Έτσι, όταν το Δεκέμβρη η εφορεία και το Πανεπιστήμιο έπαιζαν παιχνίδια πάνω στις πλάτες των οικοτρόφων που δικαιούνταν δωμάτιο στην εστία και τέθηκε στο σύλλογο το ζήτημα να γίνει εφορεία για να μπουν οικότροφοι στα κενά δωμάτια, το ΜΑΣ αρνήθηκε πεισματικά (με ανυπόστατα και υποκριτικά κατά τα άλλα επιχειρήματα) να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις. Τελικά βέβαια ο σύλλογος μετά από παράσταση διαμαρτυρίας κατόρθωσε να γίνει εφορεία και να μπουν οι συγκεκριμένοι οικότροφοι στην εστία.
Όσο για την απεργοσπασία… Σε κάθε απεργία καλούμε τους οικότροφους να την στηρίξουν και προτείνουμε στο σύλλογο να πάρει απόφαση μέσα από τη γενική του συνέλευση για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ενώ με κάθε ευκαιρία καταγγέλλουμε τον προδοτικό ρόλο των εργατοπατέρων των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Αναγνωρίζουμε το ρόλο του φοιτητικού κινήματος ως σύμμαχο του εργατικού, αλλά δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του ΜΑΣ να μονοπωλεί την αλήθεια, την επαναστατική τοποθέτηση και δράση. Οι συνάδελφοι του ΜΑΣ θεωρούν ότι όσοι δεν κατεβαίνουν στην απεργία με το ΠΑΜΕ είναι απεργοσπάστες….
Όσον αφορά τα καλύτερα δωμάτια, που λένε ότι παίρνουμε είναι γνωστό πως η επιλογή γίνεται με κλήρωση μπροστά σε όλους, αλλά και πως ένα μεγάλο ποσοστό του ψηφοδελτίου μας είναι άτομα που μένουν στο Β΄ κτήριο της εστίας, το οποίο γενικά δεν φημίζεται για την πολυτέλεια των δωματίων του…
Αλλά μάλλον εδώ πρέπει να σταματήσουμε γιατί κι εμείς κι εσείς σπαταλάμε άδικα ενέργεια και χρόνο…
Ποιον βοηθάει τελικά όλη αυτή η λασπολογία; Είναι η Granma ο βασικός εχθρός του ΜΑΣ;

      Εμείς πάντως σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζουμε ως εχθρό το ΜΑΣ. Ο πραγματικός εχθρός είναι η κυβέρνηση και η πολιτική που ασκεί. Σε μια περίοδο που το κεφάλαιο εξαπολύει σφοδρή επίθεση στα δικαιώματα του λαού τσακίζοντας κάθε κεκτημένο του εργατικού κινήματος και που η απαξίωση και ιδιωτικοποίηση των εστιών μπαίνει στην τελική της ευθεία, ο δικός μας στόχος είναι η κλιμάκωση του αγώνα ενάντια σε αυτή τη πολιτική, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες που έχουν ως μοναδικό στόχο λίγες ψήφους. Γι αυτό, όλα τα παραπάνω μόνο γέλιο μας προκαλούν και δεν έχουμε πρόθεση να ξανασχοληθούμε με το γεγονός!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: