Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΜΙΖΕΙ ΨΗΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΑ

Κάθε αγώνας ενάντια στην αδικία, στη φτώχεια, στην αθλιότητα και στο φόβο αντιμετωπίζει τη συκοφαντία, τη λάσπη και την καταστολή. Η  GRANMA μέσα στην εστία μας τα τελευταία δέκα χρόνια παρά τις αδυναμίες της, εκφράζει ό,τι πιο τίμιο και συνεπές παλεύοντας ενάντια στους «ισχυρούς» με μόνο της όπλο, το όπλο της αξιοπρέπειας. Ο σύλλογος με τη στήριξη της GRANMA έχει καταφέρει χρόνια τώρα να βελτιώσει αντικειμενικά την καθημερινότητά μας εδώ μέσα παλεύοντας
παράλληλα για το πιο μεγάλο, την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Συνοικότροφε εστιακέ φοιτητή θυμήσου πως η δύναμη σου είναι ένας σύλλογος μαχητικός όπου όλοι οι από τα κάτω, όλοι εμείς θα αποφασίζουμε μέσα από τις γενικές μας συνελεύσεις παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια μας χωρίς τη διαμεσολάβηση των κομματικών ιερατείων, που θα υποκαταστήσουν τη ζωντάνια μας με «έτοιμες μεγάλες ιδέες» και λύσεις που θα προκύπτουν για μας χωρίς εμάς.

Με αφορμή την κατασυκοφάντηση, τον πόλεμο και τη λάσπη που δεχόμαστε ως σχήμα όλο το τελευταίο διάστημα σε καλούμε να πάρεις ενεργά θέση απέναντι στην αδικία και τη χυδαιότητα λαμβάνοντας υπόψη σου ποιος είναι καθημερινά δίπλα σου σε όλα τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματά σου, στις ανάγκες σου για δωρεάν και αξιοπρεπή σίτιση και στέγαση, χωρίς ταξικούς φραγμούς, ρατσισμούς και διαμεσολαβήσεις.

Εμείς, η GRANMA, ποτέ δεν κρύψαμε ποιοι είμαστε, τι είμαστε και για τι παλεύουμε καθημερινά ενάντια σε όλους αυτούς που εφαρμόζουν τη φτώχεια, την αδικία, τον εξανδραποδισμό και την αναξιοπρέπεια. Οι συκοφαντίες ενάντια στη GRANMA στρέφονται πρώτα από όλα και πάνω από όλα ενάντια σε όλους εσάς, ενάντια στο σύλλογό μας. Μην τους αφήσεις να φιμώσουν τη φωνή σου, να τσακίσουν τη ζωντάνια και τη μαχητικότητά σου. Μην τους επιτρέψεις να στήσουν στις πλάτες σου το μεγάλο τους φαγοπότι. Σε μια περίοδο όπου τα δικαιώματα μας καταπατούνται, οι ελευθερίες τσακίζονται και η φωνή των από κάτω φιμώνεται, υπερασπίσου όλα αυτά που έχουμε κερδίσει στην εστία, υπερασπίσου την αξιοπρέπειά σου, υπερασπίσου τη ζωή σου. Η αξιοπρέπεια του συλλόγου είναι δική σου, είναι δική μας, είναι όλων εμάς και σε αυτό το σύλλογο η σημαία της θα συνεχίσει να ανεμίζει ψηλά και περήφανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: