Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μπες σφήνα στα σχέδιά τους!

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές του Συλλόγου μας. Για εμάς, οι εκλογές είναι ένα αναγκαίο κακό. «Κακό», γιατί σου δίνει την εντύπωση ότι ο κόσμος αλλάζει απλά και μόνο με μία ψήφο ή επιλέγοντας απλά κάποιον πεφωτισμένο εκπρόσωπο που θα μιλάει για σένα χωρίς εσένα. «Αναγκαίο» γιατί αποτελεί μια γραφειοκρατική διαδικασία που είναι, δυστυχώς, απαραίτητη προκειμένου να αναγνωρίζεται νομικά η ύπαρξη του Συλλόγου.

Παρ’ όλα αυτά, ως Granma – ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση στη Φ.Ε.Π.Α. συμμετέχουμε στις εκλογές, γιατί αυτές δεν παύουν να αποτελούν μια διαδικασία μέσα από την οποία, ο καθένας από εμάς επιλέγει τη φυσιογνωμία και την κατεύθυνση του συλλόγου, αν θα αγωνίζεται και θα υπάρχει. Είναι μια διαδικασία που μας αφορά όλους.

Ως οικότροφος της εστίας δεν ψηφίζεις απλά πρόσωπα ή την παρέα σου, ψηφίζεις πολιτικές θέσεις.
  • Επιλέγεις αν θέλεις ενοίκια ή όχι.
  • Επιλέγεις αν θέλεις να αποφασίζεις για ό,τι σε αφορά αμεσοδημοκρατικά (μέσα από γενικές συνελεύσεις) ή να αφήνεις κάποιους άλλους να αποφασίζουν για σένα με κλειστές τις πόρτες.
  • Επιλέγεις αν δέχεσαι την πολιτική του Πανεπιστημίου και της κυβέρνησης, που υποβαθμίζει συνεχώς τις εστίες και καταργεί τη φοιτητική μέριμνα για να κερδίζουν οι ιδιώτες, ή αν παίρνεις θέση μάχης και αντίστασης παλεύοντας για τις πραγματικές σου ανάγκες.

Η Granma - ΑΝεξάρτητη ΑΡιστερή ΠΑρέμβαση καλεί όλους τους οικοτρόφους να συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών για να εκφράσουν και εκεί τη δυναμικότητα του Συλλόγου. Η στήριξη στη Granma σημαίνει στήριξη στη μόνη οργανωμένη πολιτική δύναμη μέσα στην εστία, που έρχεται σε σύγκρουση με την κερδοσκοπία του Πανεπιστημίου και τα σχέδια της κυβέρνησης, που αντιμάχεται την κυρίαρχη άποψη του ατομικού δρόμου, της αδιαφορίας ή του ρουσφετιού.

Σε κόντρα των καιρών, εμείς προωθούμε και ενισχύουμε τις συλλογικές διαδικασίες και τις μαζικές κινητοποιήσεις, που είναι οι μόνες που μπορούν να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά μας. Όπως αποδεικνύει και η πρόσφατη κατάκτηση περισσότερων δωματίων με την κατάληψη του 6ου ορόφου της Α’ ΦΕΠΑ, οι νίκες ανθίζουν μόνο στο δρόμο του αγώνα, της ρήξης και της ανατροπής.



Δεν είμαστε αφελείς να περιμένουμε από ψηλά τη δικαιοσύνη που μόνο από χαμηλά ορθώνεται.
Δεν είμαστε μόδα περαστική που θα γραφτεί στα αρχεία των ηττών.
Είμαστε ένας άλλος δρόμος.. “
Subcomandante Marcos

Δεν υπάρχουν σχόλια: