Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Να υπερασπιστούμε τις ανάγκες και τις νίκες του Συλλόγου μας!

Οι εκλογές στην εστία μας αποτελούν μια πολιτική διαδικασία, όπου καλούμαστε όλοι να πάρουμε θέση για το πώς θέλουμε να ζούμε εδώ μέσα και να αντιστεκόμαστε στην επίθεση των «από πάνω», τόσο ως φοιτητές όσο και ως αυριανοί εργαζόμενοι.

Η αποχή δεν είναι λύση. Δε στέλνει κανένα απολύτως μήνυμα. Αντιθέτως, δείχνει έναν Σύλλογο αδιάφορο και αδύναμο μπροστά στα σχέδια του Πανεπιστημίου και της κυβέρνησης, αλλά και απέναντι σε οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις, που κάτω από την ταμπέλα του «ανεξάρτητου», εκφράζουν την πολιτική της συναίνεσης και της διάλυσης του συλλογικού υποκειμένου προς όφελος προσωπικών συμφερόντων.

Τασσόμαστε απέναντι:
  • Σε όσους προσπαθούν για τα μικροκομματικά τους οφέλη να προβάλλουν ότι δεν υπάρχει ενεργός Σύλλογος.
  • Σε όσους για άλλη μια χρονιά λένε ξεδιάντροπα ψέματα για να καλύψουν την κινηματική τους απουσία μέσα στο Σύλλογο.
  • Σε όσους ονειρεύονται καρέκλες στα ΔΣ, στα «γραφεία» του Συλλόγου και τους καλύπτει η διεύθυνση της εστίας για να κάνουν από κοινού ρουσφέτια τύπου «αλλαγές δωματίων»…

Ψήφος στη Granma – ΑΝ.ΑΡ.ΠΑ. σημαίνει:

  •  Όλη η εξουσία στις Γενικές Συνελεύσεις. Να αποφασίζουμε όλοι μαζί αμεσοδημοκρατικά!
  •  Υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν φοιτητικής μέριμνας. Αγώνας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την υποβάθμιση των εστιών.
  •  Μόρφωση σύμφωνα με τις ανάγκες της κοινωνίας, και όχι για τα κέρδη των εταιριών. Όχι στο Πανεπιστήμιο – επιχείρηση.
Ένας Σύλλογος που φέτος κατάφερε για πρώτη φορά μετά από την επαναλειτουργία των εστιών το 2004 να δοθεί ο 6ος όροφος στους φοιτητές και όχι να ενοικιάζεται σε καθηγητές, να επιβάλει τον δικό του εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας της εστίας με ενιαίες λίστες εισδοχής, δίκαια κοινωνικοοικονομικά κριτήρια εισδοχής, παρατάσεις κ.ά

Και όλα αυτά μέσα από αποφάσεις συγκεκριμένων πολιτικών πλαισίων και προτάσεων στις Γενικές Συνελεύσεις!




Δεν υπάρχουν σχόλια: