Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Κάλεσμα της Αριστερής Ενωτικής Πρωτοβουλίας στην ΦΕΕΜΠ για τη σίτιση των οικοτρόφων από ΤΕΙ…

Η απόφαση του ΤΕΙ Αθήνας οι φοιτητές του, που διαμένουν στην ΦΕΕΜΠ, να σιτίζονται στο εστιατόριο της σχολής, λόγω της περικοπής δαπανών στη παιδεία και κατ’επέκταση στη φοιτητική μέριμνα, στερεί το αυτονόητο δικαίωμα της
σίτισης σ’ αυτούς. Η περικοπή των δαπανών  είναι συνολικότερη για όλους τους τομείς του κράτους κι όχι μόνο στο ΤΕΙ Αθήνας και έτσι κανείς δεν μας εγγυάται πως αυτό δεν θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες σχολές.

Προφανώς το θέμα αυτό δεν αφορά αποκλειστικά τους φοιτητές του ΤΕΙ Αθήνας, αλλά όλους τους οικοτρόφους και γι’ αυτό ως ένδειξη αλληλεγγύης πρέπει όλοι να συμπαρασταθούμε στους συνοικοτρόφους μας. Ακριβώς επειδή πιστεύουμε ότι  το θέμα αυτό αφορά όλο τον Σύλλογο, και αυτούς που πλήττονται άμεσα και τους υπόλοιπους στάλθηκε μία επιστολή στο ΤΕΙ Αθήνας, στην οποία ζητούμε να απαντηθεί συγκεκριμένα ποιος είναι ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση και τους γνωστοποιούμε πως εάν δε παρθεί πίσω άμεσα, ο Σύλλογός μας θα προβεί σε κινητοποιήσεις σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εστιακούς συλλόγους και τους συλλόγους των σχολών. Επίσης πρόταση της ΑΡΕΠ πάνω στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε το μεσημέρι με τους οικοτρόφους του ΤΕΙ που δεν μπόρεσαν να σιτιστούν και για να μπορέσουν να συνεχίσουν να σιτίζονται μέχρι να βρεθεί λύση, ήταν ότι    εφόσον η εστία μας πληρώνεται για 340 μερίδες κι απ’αυτές περίπου οι 200 μαγειρέυονται καθημερινά, οι υπόλοιπες να καλύψουν τις ανάγκες των οικοτρόφων του ΤΕΙ Αθήνας, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό για τις επόμενες μέρες λύνοντας έτσι το πρόβλημα προσωρινά.

Καλουμε όλους τους οικότροφους της εστίας σε εγρήγορση το επόμενο διάστημα λόγω της γενικευμένης επίθεσης που δεχόμαστε σ’όλους τους τομείς, και ειδικότερα στην παιδέια και στην φοιτητική μέριμνα. Θα χρειάζεται να δίνουμε καθημερινές μάχες για να εξασφαλίζουμε τα μέχρι πρότινως δεδομένα και αυτονόητα κατά πολλούς, όπως η δωρεαν σίτιση, στέγαση, παιδεία και πολλά άλλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: