Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Ο.Φ.Ε.Π.Α.
ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 18/10 ΣΤΙΣ 20:30 ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΗΣ Α ΦΕΠΑ

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ μαζί με την ΕΕ και το ΔΝΤ επιχειρεί το τελειωτικό χτύπημα στα κεκτημένα του εργατικού κινήματος. Χρησιμοποιώντας για άλλη μια φορά το εκβιαστικό δίλλημα μέτρα ή χρεωκοπία, που έχει αποφασιστεί πολύ καιρό πριν και θα γίνει μέσο της διαγραφής μέρους του χρέους με τους όρους που θα επιβάλλει το κεφάλαιο, περνά ένα ακόμα κύμα αντιλαϊκών μέτρων στην προσπάθεια της η αστική τάξη να βγει από
την κρίση με τις λιγότερες απώλειες  μεταφέροντας τις συνέπειες της στις πλάτες των εργαζομένων. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μη βρει στο πλευρό της τα δεξιά κόμματα της βουλής ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΣΥ καθώς και ΜΜΕ  που επικροτούν τα μέτρα που θα εντείνουν την εξαθλίωση και την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης.  Στα μέτρα περιλαμβάνονται νέες μειώσεις στους μισθούς έως και 50% σε όλους τους οργανισμούς, τις υπηρεσίες του δημοσίου και τις ΔΕΚΟ, μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των εργοδοτών και μειώσεις στις συντάξεις. Η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας μπαίνει στο τελικό της στάδιο με την κατάργηση των φορέων να προχώρα  και μέχρι το τέλος του έτους 30.000 εργαζόμενοι να βρίσκονται εκτός εργασιακού χώρου. Επιπλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε την επιβάρυνση των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων με όλο και περισσότερους φόρους χωρίς κανένα κριτήριο όπως το χαράτσι των 300 ευρώ που επιβάλλεται μέσο των λογαριασμών της ΔΕΗ που θα το πληρώσουν όλοι από τον εργάτη και τον εργαζόμενο των 500 ευρώ μέχρι το μεγάλο κεφάλαιο.
Μπροστά σ’ αυτή την ολομέτωπη επίθεση έχει ξεκινήσει ένα πρωτοφανές και μεγάλου εύρους κύμα κινητοποιήσεων στους εργασιακούς χώρους ώστε να ανατραπεί η αντεργατική πολιτική εξόντωσης των λαϊκών στρωμάτων. Συνελεύσεις όπου οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα κάτω και κόντρα σε πολλές περιπτώσεις στις παρατάξεις που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, καταλήψεις σε κτήρια δημόσιων οργανισμών όπως στο γενικό λογιστήριο του κράτους αλλά και σε υπουργεία, συνεχόμενες επαναλαμβανόμενες απεργίες σε πολλούς εργασιακούς κλάδους  παρεμποδίζοντας σημαντικές λειτουργίες του κράτους. Για να καταφέρει η κυβέρνηση να καταστείλει τις κινητοποιήσεις αντιπαραθέτει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεση της. Από τις παρατάξεις της ΠΑΣΚΕ και τα εργοδοτικά σωματεία που με γραφειοκρατικά τεχνάσματα σαμποτάρουν τις αποφάσεις των εργαζομένων, τις εισαγγελικές αποφάσεις ενάντια στις απεργιακές κινητοποιήσεις και στις καταλήψεις. Όπως συμβαίνει με την κινητοποίηση των εργαζομένων στο τομέα καθαριότητας στους δήμους της αττικής με την κατάληψη του ΧΥΤΑ, όπου τα δικαστήρια έβγαλαν ανακοινώσεις να λήξη η κατάληψη διαφορετικά αυτό θα γίνει με παρέμβαση της αστυνομίας και με την κυβέρνηση να λέει πως αν δεν σταματήσει θα καταργηθούν οι θέσεις στον κομμάτι της καθαριότητας και η συλλογή των σκουπιδιών θα πάει σε ιδιώτες.
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα αναβρασμού στους εργασιακούς χώρους, την επόμενη εβδομάδα, γίνεται η πανεργατική απεργία. Μία απεργία που ενώ είχε προκηρυχτεί ως 24ωρη εδώ και ένα μήνα, εξαιτίας των πιέσεων των σωματείων, ανάγκασε τον ξεπουλημένο εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ να ανακοινώσει 48ωρη απεργία για τις 19 και 20 του μήνα δείχνοντας ότι όταν υπάρχει ενότητα από τα κάτω μπορούν οι εργαζόμενοι  να επιβάλλονται στους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ. Απέναντι στην επίθεση του κεφαλαίου η απεργία πρέπει να γίνει η αφετηρία σύγκρουσης των εργαζομένων αλλά και της νεολαίας με την κυβέρνηση καθώς και με ολόκληρο το σύστημα και να προτάξουν τις επιδιώξεις και τα όνειρα τους που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες τους και όχι τα κέρδη της άρχουσας τάξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: