Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΜΑΣ
Την εποχή της χούντας στην Ελλάδα, τους τελευταίους μήνες πριν από την εξέγερση του πολυτεχνείου, όλος ο ελληνικός λαός ήταν «καρφωμένος» στο ραδιόφωνο αναμένοντας με αγωνία τις πολιτικές εξελίξεις. Με έναν παρόμοιο τρόπο την τελευταία βδομάδα στη χώρα όλοι παρακολουθούν τα ΜΜΕ περιμένοντας τις δηλώσεις του Παπανδρέου, του Σαμαρά, της Μέρκελ και άλλων κυρίων οι οποίοι δηλώνουν πρόθυμοι να σώσουν τη χώρα μας , όπως οι ίδιοι λένε, η οποία βρίσκεται  στο χείλος του γκρεμού, κινδυνεύει να χρεοκοπήσει, να βγει από το ευρώ και άλλα τέτοια λες και ο ελληνικός λαός περνάει υπέροχα με τα ήδη υπάρχοντα δικαιώματα  του και κινδυνεύει να τα χάσει . Αυτά που έχει χάσει δηλαδή εδώ και πολύ καιρό με την πολιτική της κυβέρνησης που  τσακίζει κάθε κεκτημένο του εργατικού κινήματος προκειμένου να σωθούν τα μεγάλα κεφάλαια των καπιταλιστών. Γιατί περί αυτού βεβαίως πρόκειται. Οι μεγάλες μάχες που λέει ότι έδωσε το ΠΑΣΟΚ που μεταξύ άλλων δεν ντρέπεται να πει ότι αντιλαμβάνεται τις θυσίες του λαού,(λες και γνωρίζει ο Παπανδρέου πως είναι να ζεις με 500 ευρώ το μήνα, του οποίου η σύζυγος  αγοράζει τσάντες αξίας 7.200 ευρώ την ώρα που ψηφίζεται το μεσοπρόθεσμο) ,δεν είναι για να σωθεί η Ελλάδα όπως λένε, αλλά τα μονοπώλια και τα ανταγωνιστικά κεφάλαια της ΕΕ.

Επειδή, λοιπόν, τα γεγονότα τρέχουν πάρα πολύ γρήγορα στο πολιτικό σκηνικό την τελευταία βδομάδα, αξίζει να τα παρακολουθήσουμε αναλύοντας μία προς μία τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις. Αυτό που ουσιαστικά παρατηρείται στην Ελλάδα το τελευταία διάστημα είναι η συνύπαρξη δύο διαφορετικών κόσμων. Ό ένας είναι αυτός που εξελίσσεται μέσα στη Βουλή, στα υπουργικά συμβούλια και στις συνεδριάσεις των ισχυρών της ΕΕ. Ο άλλος είναι αυτός που εξελίσσεται στους δρόμους της  χώρας με την οργή του λαού να μην έχει τελειωμό.
Ξεκινώντας από το δεύτερο κομμάτι, αυτό που παρατηρείται στην Ελλάδα τον τελευταίο μήνα είναι οι ηρωικές μάχες που δίνει ο λαός ενάντια σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές και κλέβει την αξιοπρέπεια μας. Οι εργαζόμενοι, ακολουθώντας το δρόμο των μαζικών καταλήψεων που έκαναν οι φοιτητές σε κάθε σχολή της Ελλάδας στην αρχή της χρονιάς μετά την ψήφιση του νόμου Διαμαντοπούλου, κατέλαβαν τα υπουργεία σε μία μάχη διαρκείας που κρατάει μέχρι και σήμερα. Οι εργαζόμενοι στους ΠΟΕ-ΟΤΑ(συνεργεία καθαρισμού), των οποίων οι απολαβές το τελευταίο διάστημα ήταν εξευτελιστικές, έδωσαν μία σπουδαία μάχη, σε μία απεργία διαρκείας η οποία κράτησε 15 μέρες. Η  κορύφωση του αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι ήρθε στο διήμερο της πανεργατικής απεργίας στις 19 και 20 Οκτώβρη όπου ένα εκατομμύριο λαού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ξεχύθηκε στους δρόμους  προκειμένου να ανατρέψει αυτή τη μισητή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Η οργή του λαού όμως δε σταματά εκεί. Μετά το μικρό μούδιασμα εξαιτίας των τραγικών συμβάντων της 20 Οκτώβρη, στις 28 του ίδιου μήνα , στις καθιερωμένες παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου ο λαός βγήκε ξανά στο δρόμο και σε κάθε παρέλαση της χώρας, βροντοφώναξε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο σφαγείο Κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Ακόμα και στα γήπεδα ποδοσφαίρου ακούγονται αντικυβερνητικά συνθήματα.  Ο λαός δείχνει ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο αυτή την άνευ προηγουμένου επίθεση που δέχεται, ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και έχει έρθει η ώρα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Μακριά από τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανωθούν σε ταξικά σωματεία συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου το οποίο θα ανατρέψει την κυβέρνηση και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας πολιτικής.
Από την άλλη μεριά υπάρχουν οι εξελίξεις που συμβαίνουν στα έδρανα της  Βουλής και τα υπουργικά συμβούλια. Οι πανηγυρισμοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το κούρεμα του χρέους  και για την εκταμίευση της έκτης δόσης έσβησαν από την πρώτη κιόλας μέρα με τις αντιδράσεις του λαού στις παρελάσεις της 28ης. Η πίεση που δέχτηκε η κυβέρνηση την οδήγησε στη μία κωλοτούμπα μετά την άλλη με αποκορύφωμα αυτή την κυβέρνηση σωτηρίας. Το ΠΑΣΟΚ μαζί με τη ΝΔ,  (που κατά διαστήματα προσπαθούσε να μας πείσει ότι τάσσεται κατά της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής), λένε, θα αναλάβουν από κοινού να «σώσουν» τη χώρα.  Αφού ο πρωθυπουργός πήγε στις Κάννες να συναντήσει το ηγεμονικό δίδυμο του ευρωπαϊκού καπιταλισμού Μέρκελ-Σαρκοζί , οι οποίοι τον μάλωσαν για την επιλογή του δημοψηφίσματος, γιατί με αυτό τον τρόπο θα έμπαινε υπό αμφισβήτηση η παραμονή της χώρας στην ΕΕ, γύρισε πίσω αναστέλλοντας τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος και ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Φυσικά και του την έδωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παρά τα αρχικά ναζάκια που έκαναν κάποιοι εξ αυτών.
Πρέπει όμως τώρα με κάποιο τρόπο η οργή του κόσμου να εκτονωθεί και απ’ ότι φαίνεται η κυβέρνηση έκρινε πως είναι πιο ασφαλές να περάσει στη διαμόρφωση  ενός φρικαλέου κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού για να μπορέσει να αντιμετωπίσει το ανερχόμενο μαζικό κίνημα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε οποιαδήποτε δήλωση βουλευτών του μαύρου μπλοκ ΠΑΣΟΚ,ΝΔ, ΛΑΟΣ,ΔΗΣΥ η κατάληξη είναι ότι πρέπει να ξαναέρθει ομαλότητα στη χώρα. Δηλαδή να κάτσει ο λαός στα αυγά του και να μην διεκδικεί τίποτα, να του παίρνουν και τα τελευταία απομεινάρια ζωής και αξιοπρέπειας που του χουν μείνει και αυτός να μην αντιδρά. Αυτό είναι που θέλουν να πετύχουν όλα τα αστικά κόμματα. Για να γίνιε αποδεκτή η δανειακή σύμβαση και το νέο Μνημόνιο πτώχευσης  του λαού, προσπαθούν να μας πείσουν ό,τι κάνουν τα πάντα για να σώσουν τη χώρα. Το μόνο που θέλουν να πετύχουν με τη νέα κυβέρνηση και τα λοιπά τους κόλπα είναι η σωτηρία των καπιταλιστών κι αυτού του βάρβαρου συστήματος. Τώρα που ο χρόνος τρέχει πολύ πιο γρήγορα δεν έχουμε περιθώρια για πισογυρίσματα. Είναι πια ξεκάθαρο πως θα τους έχουμε πάντα απέναντί μας. Νικητής σ’ αυτή την πάλη πρέπει να είναι ο κόσμος της δουλειάς και μόνο όλπο είναι η οργάνωση της αντεπίθεσης του. Δυναμώνουμε τους φοιτητικούς  συλλόγους, το σωματείο στο χώρο δουλειάς, τη συνέλευση της γιετονιάς.
Όλοι εμείς οι εστιακοί φοιτητές, που προερχόμαστε από φτωχές οικογένειες που πλήττονται περισσότερο από κάθε άλλον, πρέπει να στηρίξουμε τις επόμενες κινητοποιήσεις  του εργατικού κινήματος  αλλά και τις κινητοποιήσεις που αφορούν τη φοιτητική μέριμνα με πιο κοντινό ραντεβού την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, ημέρα εισδοχής των πρωτοετών στην εστία προκειμένου να διασφαλίσει ο σύλλογος ότι κανένας οικότροφος δεν θα πληρώσει ενοίκιο και εγγύηση. Να είμαστε όλοι στις 12 το μεσημέρι στο σαλόνι της Α να υπερασπιστούμε τις αποφάσεις που έχουμε πάρει μέσα από γενικές συνελεύσεις  ώστε να μην πληρώσει κανένας νέος οικότροφος ούτε ευρώ για στέγαση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9/10 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ Α ΚΤΙΡΙΟΥ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ
ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: