Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Εμείς λέμε όχι!

Εμείς, λοιπόν, λέμε όχι
Έχουμε έρθει από διαφορετικούς τόπους και βρισκόμαστε εδώ. Βρισκόμαστε εδώ για να συντροφεύσουμε τις ανησυχίες, τους φόβους και τα όνειρά μας.
Βρισκόμαστε εδώ και λέμε όχι.
Εμείς λέμε όχι, στην ηγεμονία του χρήματος και του κέρδους.
όλοι εμείς που πιστεύουμε ότι στα χέρια μας βρίσκεται η δύναμη, η ζωή και το μέλλον μας.
Λέμε όχι, σε ένα σύστημα που κοστολογεί τα πράγματα και τους ανθρώπους και όπου αυτός που διαθέτει πιο πολλά αξίζει περισσότερο.
Λέμε όχι, σε ένα εγκληματικό σύστημα, όπου ο κάθε άνθρωπος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα παράγοντα παραγωγής και κατανάλωσης, ένα αντικείμενο προς χρήση.
Λέμε όχι σε ένα σύστημα που πολλαπλασιάζει την φτώχεια για να πολλαπλασιάσει τον πλούτο και πολλαπλασιάζει τα όπλα που φυλάττουν αυτήν την φτώχεια, τον πλούτο των ελάχιστων, γεγονός που καθορίζει την φτώχεια όλων των υπολοίπων.
Λέμε όχι στο φόβο. Όχι στο φόβο του να μιλάς, στον φόβο του να πράττεις, στον φόβο του να είσαι. Και υπό αυτές τις συνθήκες λέμε όχι στην υποταγή του ανθρώπου και της φωνής του.
Συμβαίνει, λοιπόν, εμείς να λέμε όχι. Και λέγοντας όχι, εμείς λέμε ναι. Λέγοντας όχι στην εκμετάλλευση, στην ελευθερία του χρήματος, λέγοντας όχι στην ζωή χωρίς αξιοπρέπεια, λέμε ναι στις ανάγκες μας, λέμε ναι στα όνειρά μας, λέμε ναι στην δικαιοσύνη, λέμε ναι σε έναν νέο κόσμο, στον κόσμο των αναγκών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: