Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Granma, μια φωνή απ’ όλους εμάς

Granma είναι μια ανεξάρτητη από κάθε επίσημο πολιτικό σχηματισμό συλλογικότητα που δραστηριοποιείται στον χώρο της εστίας και αναφέρεται στα συνολικότερα ζητήματα που αφορούν το χώρο της φοιτητικής μέριμνας συνδέοντάς τα με τα γενικότερα εκπαιδευτικά ζητήματα. Εντάσσεται στον χώρο της Αριστεράς των ανθρώπων δηλαδή που προέρχονται από τα κατώτερα λαϊκά στρώματα και που αγωνίζονται καθημερινά για έναν καινούργιο κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, φτώχεια και δυστυχία. Η Granma είναι ένα κομμάτι από όλους εμάς, είμαστε όλοι εμείς.

Είναι κομμάτι της καθημερινότητας του συλλόγου της Φοιτητικής μας Εστίας, των πόθων, της αγωνίας και των ονείρων μας, εκφράζοντας τα προβλήματα και τις ανάγκες του. Δε φιλοδοξεί σε καμία περίπτωση και αυτό πρέπει να γίνει σαφές, να αποτελέσει διαχειριστικό φορέα, χειραγωγό και καλόβολο συνομιλητή με τους φορείς Ε.Ι.Ν. και Ε.Κ.Π.Α., ούτε ασφαλώς να υποκαταστήσει το σύλλογο. Θέλει να έχει φωνή στο σύλλογο και θέλει να συμβάλλει στην πολιτικοποίηση του. Αυτή η λογική είναι και η μόνη που μπορεί να δώσει πραγματικές απαντήσεις ή να θέσει σοβαρά και θεμελιώδη αναχώματα στην οποιαδήποτε προσπάθεια καταστρατήγησης της φοιτητικής μέριμνας και να δημιουργήσει εκείνον τον πόλο-φόβητρο για την υλοποίηση και την διεύρυνση των φοιτητικών δικαιωμάτων στο χώρο των εστιών.

Λειτουργεί με τρόπο αμεσοδημοκρατικό, όπου ο καθένας μπορεί να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του μέσα από ανοιχτές διαδικασίες. Αυτός θεωρούμε πως είναι και ο μόνος τρόπος για να εκφραστούν τα συμφέροντα και οι προβληματισμοί της μεγάλης πλειοψηφίας και να διαμορφωθούν στην πραγματικότητα συνειδήσεις. Η Granma δεν ανήκει σε κάποιο δίκτυο σχημάτων. Παρ’ όλα αυτά, έχει σχέσεις με όλους σχεδόν τους εστιακούς συλλόγους της Ελλάδας, καθώς και με άλλα πολιτικά μορφώματα που δραστηριοποιούνται ευρύτερα στην κοινωνία. Ενημερώνει και ενημερώνεται, προκειμένου να συντονίσει τη δράση της για να δημιουργήσει ένα ισχυρό και ενιαίο κίνημα, που θα παρεμβαίνει δραστικά στο συνολικότερο εκπαιδευτικό και κοινωνικό κίνημα.

Όλοι εμείς, παλεύουμε ενάντια σε κάθε πτυχή ενός συστήματος σκληρού, άγριου και απάνθρωπου. Ενός συστήματος που γεννά πολέμους, φτώχεια, ανεργία. Παλεύουμε ενάντια σε ένα σύστημα που έχει ξεπεραστεί ιστορικά, δείχνει καθημερινά τα όρια του, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, και που όσο παραμένει γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνο. Και αυτό το σύστημα έχει όνομα και λέγεται καπιταλιστικό σύστημα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: