Τετάρτη 9 Απριλίου 2008

Οι κλέφτες του ιδρώτα των αγωνιστών.

Οι κλέφτες του ιδρώτα των αγωνιστών, οι συνεργάτες της Χούντας, οι λιποτάκτες και οι σαμποτέρ του Πολυτεχνείου, όλοι αυτοί πλαστογραφούν την ιστορία, προσπαθώντας να μας πείσουν πως οι αγωνιστές σκοτώθηκαν για να δουλεύουμε τσάμπα όσο και όποτε θέλουν τα αφεντικά, για να έχουμε αστική δημοκρατία και κάμερες παντού, πως η εξέγερση του Νοέμβρη ήταν προβοκατόρικο σχέδιο της χούντας του Ιωαννίδη για να ρίξει τον Παπαδόπουλο. Προσπαθούν να κάνουν την εξέγερση μνημόσυνο, μια επέτειο ανάμεσα στις τόσες άλλες, να κάνουν την εξέγερση ακίνδυνη. Το πολυτεχνείο πάλεψε για να τσακίσει όχι μόνο την Χούντα αλλά και τις αιτίες που γεννούν τις χούντες. Πάλεψαν όχι για να αλλάξουμε αφεντικά, αλλά για να πάρουμε τις δικές μας τύχες στα χέρια μας, και θα τις πάρουμε

· Ο νεος εργαζομενος θα αλλαζει 6-7 δουλειές στη ζωή του χωρις κανένα εργασιακό δικαίωμα, θα καθηλώνεται σε μισθούς πείνας και θα διαπραγματεύεται ατομικά με τον εργοδότη του τους όρους εργασίας ξεκομμένος από τον δρόμο των συλλογικών διεκδικήσεων.

· Εισάγονται διασπάσεις-ειδικεύσεις-κατατμήσεις και η λειτουργία των ιδρυμάτων με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Τα πτυχία απαξιώνονται. Η παιδεία γίνεται εμπόρευμα.

· Το άσυλο που κατακτήθηκε με αγώνες τίθεται υπό αμφισβήτηση και επιχειρείται η κατάργηση του. Ποινικοποιείται δηλαδή οποιαδήποτε μορφή αντίστασης.

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: